Dropbox este un serviciu online de stocare şi sincronizare a datelor.
Utilizatorii își pot stoca și sincroniza fișierele între calculatoare și smartphone-uri.
Pe fiecare dispozitiv (calculator, smartphone) va exista un folder partajat, care se sincronizează automat prin internet.
Exemplu:
Pe calculatorul A copiez în folderul DropBox un fişier.
Acesta va fi automat copiat şi pe calculatorul B în folderul DropBox.
Fişierele vor exista şi în căsuţa DropBox şi vor putea fi accesate şi de pe un calculator pe care nu este instalat clientul DropBox, accesarea facându-se din browser.
La ce ne poate folosi ? Sau la ce folosesc eu ?
-salvări rapide,
-utilitare, când accesez de la distanţă un calculator şi am nevoie de un utilitar, îl iau din folderul DropBox accesat din browser,
-transfer de fişiere între smartphone şi calculator,
-partajări de fişiere.
Pe YouTube se găsesc o mulţime de filme tutoriale.
Un film tutorial există şi pe http://www.dropbox.com unde se poate descărca deschide uncont şi descărca clientul DropBox
DropBox are client pentru Windows, Linux, Windows Phone, Android, iOS
DropBox-în general
Moderator: HAMOR
-
Accesarea contului DropBox
Contul DropBox poate fi accesat şi de la un calculator oarecare, unde nu este instalat clientul DropBox, din browser.
Mi se pare un mod de abordare bun, ca atunci când accesez un cont propriu (căsuţa poştală, contul DropBox, etc.) de la un calculator oarecare (de exemplu calculatorul clientului), lansez browserul în mod privat. Acest regim este accesibil din versiunile noi ale browserelor (Private Browsing sau Incognito Window).
După închiderea browserului, nu se reţin parolele, nu se reţin paginile vizitate în istoric.
Mi se pare un mod de abordare bun, ca atunci când accesez un cont propriu (căsuţa poştală, contul DropBox, etc.) de la un calculator oarecare (de exemplu calculatorul clientului), lansez browserul în mod privat. Acest regim este accesibil din versiunile noi ale browserelor (Private Browsing sau Incognito Window).
După închiderea browserului, nu se reţin parolele, nu se reţin paginile vizitate în istoric.